ფილტრი

ვაკანსიები

1 ლარი

პირველადი გადაუდებელი დახმარება

ID 62177

პირველადი გადაუდებელი სამედიცინო დახმარების შემსწავლელი თორიულ და პრაქტიკული კურსი. (პრაქტიკული კურსი მოიცავს მულაჟებით მეცადინეობას)

კურსი გათვლილია ნებისმიერი მსმენელისთვის ასევე;
ექიმებისთვის
ექთნებისთვის
საპატრულო სამსახურის თანამშრომლებთათვის
სახანძრო და დაცვის თანამშრომლებთათვის
პედაგოგები – ძიძა აღმზრდელი, მომვლელი
სასჯელ აღსრულების სფეროს ზედამხედველები
რეზიდენტებისთვის.
მაშველთათის.
აეროპორტის თანამშრომელთათვის .
სასწრაფოს თანამშრომელთათვის და ა.შ.
სასტუმროების თანშრომელთათვის.
პროგრამა გათვლილია ექიმის მოსვლამდე პირველად სამედიცინო გადაუდებელი დახმარების გასაწევად.

კურსი მოიცავს შემდეგ პროგრამას;
გულ–ფილტვის რეანიმაცია. მოზარდები, ბავშვები 0–1წლამდე, 1–8 წლამდე.
გულის დეფიბრილაცია.
არიტმიის ელექტროიმპულსური თერაპია.
ტრაქეის ინტუბაცია.
ვენების პუნქცია და კათეტერიზაცია
კუჭის ამორეცხვა.
გულის პარკუჭების ფიბრილაცია
ასისტოლია (გულის გაჩერება) პაროქსიზმული ტაქიკარდია.
გულის სრული გარდიგარდმო ბლოკადა. მწვავე ბრადიარითმია.
დიაბეტი: ჰიპოგლიკემური კომა. ჰიპერგლიკემური კომა.
ანაფილაქსიური შოკი.
ბრონქული ასთმა.
ტკივილი მკერდში (პერიკარდიტი, ინფარქტი, ანევრიზმა, დიაფრაგმის თიაქარი)
ტკივილი მუცელში (მწვავე მუცელი)
ჰიპერტონული კრიზი (მაღალი წნევა)
გრიპი.
მიოკარდუმის ინფარქტი–გაუტკივარება, ანტიკოაგულანტური და ფიბრინოლიზური თერაპია. ჰიპოტენზური თერაპია. კარდიოგენური შოკის მკურნალობა.
კოლაფსი.
სისხლდენა. სისხლდენის ლოკალიზაცია.
სისხლდენა ფილტვებიდან.
სისხლდენა საყლაპავიდან.
სისხლდენა კუჭ–ნაწლავიდან.
სისხლდენის მკურნალობა. ადგილობრივი. ჰემოსტატიკური საშვალებები. პლაზმის შემცველი ხსნარები.
ინსულტები.
გულისწასვლა.
დამწვრობა.
მოყინვა. საერთო გაციება. გაყინვა.
ფილტვების შეშუპება. გულის ასთმა.
პნევმონია
ხორხის სტენოზი.
კვინკეს შეშუპება.
მწვავე ლარინგიტი. ცრუ კრუპი.
ხორხის დიფთერია. ნამდვილი კრუპი.
უცხო სხეული ზემო სასუნთქ გზებსა და ბრონქებში.
სითბური დაკვრა.
დახრჩობა.
ელექტროტრავმა. მეხის დაცემა.
ეპილეფსია.
მოწამვლის მკურნალობის პრინციპები.
წამლებით მოწამვლა.
საყოფაცხოვრებო და სამრეწველო მოწამვლა.
მომწამვლელლი მცენარეები. სოკოები და ცხოველები.
მწერების და გველების ნაკმენები. მკურნალობა.
ემოციური სტრესი. (ჰიპერვენტელაცია)
მოტეხილობა. კლასიფიკაცია. იმობილიზაცია. მკურნალობა.
უბედური შემთხვევისას ზოგადი მოქცევის წესები. სიცოცხლის ალგორითმი.
შოკი.
მასობრივი კატასტროფების დროს პირველადი დახმარების პრინციპები. ტრიაჟი. CRASH-სინდრომი. (ხანგრძლივი ზეწოლის სინდრომი)
მშობიარობა. მართვა
ჭრილობები. კლასიფიკაცია. მკურნალობის ტაქტიკა.
ალკოჰოლიზმი. თანამედროვე მკურნალობის მეთოდები.
ნარკომანია. თანამედროვე ტაქტიკა.
ეპილეფსია. თანამედროვე შეხედულებები. მკურნალობის თანამედროვე მეთოდები.
სამხედრო საველე აფთიაქი.
სამედიცინო მანიპულაციების ჩატარება.
ლაბორატორიული თანამედროვე მაჩვენებლები.
კურსის ხანგრძლიობა შეადგენს 2 თვეს.

სავალდებულო კურსს შესაძლოა დაემატოს სპეციფიკის და მოთხოვნის მიხედვით თემატური ლექციები.კორპორატიული დაკვეთის შემთხვეაში კურსის საფასური დაყვანილია მინიმუმამდე.შესაძლებლეია ასევე თვენი სურვილის მიხედვით დღეების და საათების შერჩევა, კურსის ინტენსიური მეთოდით ჩატრება, რათა ტრეინინგი ჩატარდეს უმოკლეს ვადაში.

ტრეინინგებს ჩაატარებენ მრავლიწლიანი გამოცდილების მქონე პრაქტიკოსი ექიმები.

ცენტრის მიერ გადამზადებულია წლების მანძილზე არა ერთი ორგანიზაციის თანამშრომელი როგორც თბილისში, ასევე სხვა და სხვა რაიონებში.კორპორატიული კლიენტების შემთხვევაში ცენტრის კუთვნილი ლიტერატურა გადაეცემათ მსურველებს უფასოდ.

დ.აღმაშენებელის გამ. 172, თბილისი
გარსევანიშვილის ქ. 3, გორი
[email protected]
BDC-Academy
+995 32 251 47 30
+995 593 25 25 08
+995 593 00 06 84

განთ. 8 აგვისტო 12:55

ბოლო ვადა 31 აგვისტო 00:00

1 ლარი

კულინარიის კურსი

ID 62176

 

გთავაზობთ ყველაზე პრესტიჟულ და მოთხოვნადი სპეციალობის შესწავლას როგორიც არის

თანამედროვე კულინარია, კვების ტექნოლოგიები .

კურსის კოორდინატორია მანუელ ფაუნდეს ბარანდა.

ვისთვის არის განკუთვნილი კურსი?

პროფესიული კურსი განკუთვნილია ნებისმიერი მსურველისთვის, ვისაც სურს, საფუძვლიანად შეისწავლოს კულინარია, გახდეს პროფესიონალი მზარეული და მიიღოს მზარეულის სერთიფიკატი. ვისაც სურვილი აქვს პროფესიონალურ დონეზე შეისწავლოს მზარეულის პროფესია.

კურსი მოიცავს როგორც ადგილობრივ ასევე უცხოურ სამზარეულოს სამზარეულოს სტრუქტურას, კერძების მომზადებას, ჰიგიენურ ნორმებს და ა.შ

კვების ობიექტების სახეები და კლასიფიკაცია;

კერზების მომზადების ტექნოლოგიური ჯაჭვი.

პროდუქტების შენახვის და დამუშავების წესები.

სამზარეულოს ორგანიზაციული სტრუქტურა და ფუნქციონირების ძირითადი პრინციპები;

სამუშაო იარაღებისა და თანამედროვე მანქანა-დანადგარების შერჩევა, მომზადება, გამოყენება, მოვლა და უსაფრთხოება.

კერძების მომზადების ტექნოლოგიური ჯაჭვი და პროდუქტების მიღების და შენახვის წესები , სტანდარტები, მარკირება, სანიტარული და უსფრთხოების ნორმების დაცვა სამზარეულოში.

საკვები პროდუქტების სახეები, შემადგენლობა;

საკვები პროდუქტების პირველადი დამუშავება (გაწმენდა, გარეცხვა, დადაფასოება), მათი შენახვის წესები.

შენახვის პირობები.

სანელებლები და მათი კლასიფიკაცია (ქვეყნების მიხედვით);

ქართული სამზარეულოს ისტორია, წარმოშობა, სხვა ქვეყნის სამზარეულოების გავლენები და რეგიონალური თავისებურებები;

რეგიონული სამზარეულოები და მათი სპეციფიკა;

ქართული სამზარეულოს ცივი დ აცხელი კერძების მომზადება მზა რეცეპტური სა და ტექნოლოგიური ბარათის საფუძველზე: მსოფლიო კულინარიული ხელოვნების საფუძვლები და მათი თავისებურებები.

მსოფლიო სამზარეულოს მარტივი სტრუქტურის კერძების რეცეპტურის საფუძველზე მომზადება.

კერძის თვით ღირებულების გამოთვლა.

სხვა და სხვა კვების ობიექტების კლასიფიკაცია;

გაიცემა განვლილი კურსის დამადასტრებელი სერთიფიკატი და სარეკომენდაციო წერილი.

სრული კურსის გავლის შემდეგ მსმენელები გაივლიან სტაჟირებას ქალაქის ყველაზე პრესტიჟულ რესტორნებში,

წარმატებული მსმენელები დასაქმდებიან.

კულინარიის პროფესიულ კურსზე ჩაბარების უფლება აქვს ნებისმიერ მსურველს ზოგადი განათლების საბაზო საფეხურის (9 კლასი) დასრულების შემდეგ.

მიღება მიმდინარეობს წინასწარი რეგისტრაციის საფუძველზე.

რეგისტრაციისთვის დაგვიკავშირდით.

დ.აღმაშენებელის გამ. 172, თბილისი
გარსევანიშვილის ქ. 3, გორი
[email protected]
BDC-Academy
+995 32 251 47 30
+995 593 25 25 08
+995 593 00 06 84

 

განთ. 8 აგვისტო 12:54

ბოლო ვადა 31 აგვისტო 00:00

1 ლარი

IT ინჟინერია

ID 62150

სასწავლო კურსის მიზანი

კურსი განკუთვნილია მათთვის, ვისაც სურს დამოუკიდებლად გადაჭრას კომპიუტერული პრობლემები: (რემონტი, აწყობა, დიაგნოსტიკა, მონაცემების გაძლიერება)

სწავლის შედეგი

კურსდამთავრებულს ეცოდინება:

კომპიუტერების კლასიფიკაცია;
პერსონალური კომპიუტერის ძირითადი და დამხმარე მოწყობილობების იდენტიფიკაცია, მათი მახასიათებლები;
აპარატურული მოწყობილობების მუშაობის პრინციპები, მათი თავსებადობა;
სხვადასხვა დანიშნულების პერიფერიული მოწყობილობების დაკავშირებისა და მუშაობის თავისებურებები;
ქსელის ფუნდამენტალური პრინციპები.


2. კურსდამთავრებული შეძლებს :

წარმოქმნილი პროგრამული პრობლემების მიზეზის დადგენასა და მათ კვლიფიციურ აღმოფხვრას;
კომპიუტერის სრულ ტექნიკურ უზრუნველყოფას, მისი ძირითადი და დამხმარე აპარატურული ნაწილების დაკავშირებით;
კომპიუტერის აპარატურული ნაწილის შეცვლა-განახლებას;
დაზიანების შესაძლო მიზეზების დადგენას და მათ აღმოფხვრას;
ქსელის ინსტალაციას და გატესტვას;
თემის დასახელება და შინაარსი

ინფორმაციის ცნება, ინფორმაციის სახეები, ინფორმაციის საზომი ერთეულები; ორობითი სისტემა
სისტემური ბლოკის (CASE), კვების ბლოკის (PSU), სისტემური პლატის (Motherboard) არქიტექტურა, ტიპები, ფორმფაქტორები; ჩიპსეტი; სისტემური რესურსები და მათი დანიშნულება
ცენტრალური პროცესორი (CPU), მისი მახასიათებლები; პროცესორის პრაქტიკული განხილვა.
მუდმივი მეხსიერების მოწყობილობის ტიპები, ოპერატიული მეხსიერების ტიპები, მეხსიერების მოდულები, ქეშმეხსიერება, მეხსიერების შეცდომები
მყარი დისკის (HDD), CD/DVD/Flash მოწყობილობების თეორიული და პრაქტიკული განხილვა.
დამგროვებლების ინტერფეისის ტიპები, ფაილური სისტემების (FAT, NTFS) მიმოხილვა;
ვიდეო ადაპტერის (Video card), მონიტორის ტიპები და მათი მახასიათებლები.
ქსელის ადაპტერის, აუდიოადაპტერის, გამაგრილებელი სისტემების (COOLER) თეორიული და პრაქტიკული მიმოხილვა,
გაფართოების სლოტების და პორტების განხილვა, პორტები და კაბელები
პერსონალური კომპიუტერის დაშლა/აწყობა, მოწყობილობების შეცვლა, დამატება.
პორტატული მოწყობილობების (Laptop, Notebook) ძირითადი ნაწილების თეორიული და პრაქტიკული განხილვა, სპეციფიკური მახასიათებლების მიმოხილვა.
კომპიუტერის მოწყობილობების დიაგნოსტიკა, ტესტირება, პრობლემის აღმოფხვრა.
BIOS-ის თეორიული და პრაქტიკული განხილვა, პარამეტრების კონფიგურაცია.
სხვადასხვა პერიფერიული მოწყობილობების (Printer, Scaner, Projector,...) დაყენება და პარამეტრების მომართვა.
კომპიუტერის ქსელში ჩართვა. ქსელის კონტროლერი. ქსელის პარამეტრები.

(995) 593 55 50 25 
(995) 555 87 08 80 
ვებ-გვერდი:ctaedu.ge 
facebook: Computer Technologies Academy
ელ-ფოსტა: [email protected] 
თბილის. აღმაშენებლის N172

გორი. გარსევანიშვილის N3

 

განთ. 2 აგვისტო 14:52

ბოლო ვადა 31 აგვისტო 00:00